KHATHAYA OX "TAIA"

4 vuotta - 04.08.2008
» Rotu, sukupuoli, ikä Arabialainen täysiverinen tamma, 25.01.2008/11v.
» Väri, säkäkorkeus Kimo, 153cm
» Kasvattaja, omistaja Caty
» Koulutustaso, painotus Kouluratsastus, Ko:VaB Re:80cm Me:80cm
» RekisterinumeroVH-58263
» Hoitaja Otetaan


RAPSUTA, HALI JA LÖRPÖTTELE, JOOKO?

"Kay oli aika nuori viikari tullessaan etelästä, mutta siitä kuoriutui hieno ratsu. Ennen se oli vain viilettänyt pitkin laitumia muiden varsojen kanssa, ja se oli aivan raakile. Nykyään se kerjää huomiota, ken ei sitä ennen saanut."

Haluaa olla huomion keskipisteenä, ja keksii kaikkea. Hinkuttaa päätään hoitajaan, hirnuu, steppailee, heiluttelee päätään, leikkii pelkäävänsä kaikkea... Ja näitä riittää. Kiltti tamma, mutta joskus esittää neitiä, ja pompottelee muita. Kaveri kaikkien tallimme heppojen kanssa. Kannattaa sitoa kiinni mielellään käytävälle, että näkee tallia. Aristaa hieman jalkoja, mutta rentoutuu, kun juttelee samalla. Tykkää harjaamisesta. Kaviot menee hyvin, kannattelee itse jalkansa. Joskus ei tahdo nostaa jalkaa. Satulaa laittaessa alkaa hyöriä, mutta kun komentaa rauhoittuu. Kuolaimet ottaa itse, ja kun solkia laittaa, nostaa päätä ylös. Taluttaessa kulkee kauniisti kaula kaarella. Pysähtyy ja liikkuu taluttajan tahtiin. Osaa myös ravata taluttajan vieressä komeasti, ihmisen kävely vauhdissa, kuitenkaan rynnimättä. Ei ole huomaavinaankaan toisia heppoja.

Ratsastaessa toimii kivasti ja helposti selkeillä, pienillä, mutta jämäkillä avuilla. Herkkä suustaan, ei siedä repimisiä. Myötää helposti, ja kuuntelee tarkasti. Työskentelee käyttäen takaosaansa, ja aina yrittää. Herkkä myös painoavuille. Jos ratsastaja tekee äkkiliikkeitä satulassa, säikähtää, ja sitten siitä tulee yhtä pelleilyä. Eteenpäinpyrkivä joka askellajissa, ravi hiukan pompottavaa, mutta laukka pehmeää ja tasaista. Taitaa laukanvaihdot, ja pohkeenväistö on kaunista katseltavaa. Ihana kaveri leppoisalle maastolenkille. Esteillä kuumuu, mutta pysyy hanskassa selkeillä ja jämpteillä avuilla. Koulua menee herkästi, osaa, ja yrittää.

Trailerissa jännittää kovasti, eikä mielellään mene traileriin. Tarvitsee kaverin mukaan, jotta pysyy rauhallisena. Yksin jos matkustaa, tulee ulos ihan hikisenä ja pelokkaana. Ei koske heiniin. Kilpailuissa on hermostunut, steppailee ympäriinsä, ja säikkyy. Toiset hevoset kiertää kaukaa. Rentoutuu kun ratsastaja on selässä. Tarvitsee ratsastajan joka ei jännitä. Kentällä kuuntelee, ja yrittää mennä niinkuin halutaan.

SUKU ON PAHIN

I Khatrana oxevm II Khempianto oxevm III Tuntematon evm
IIE Odinia Kevm
IE Khattama oxevm IEI Prinozo oxevm
IEE Dahna klaush oxevm
E Take it away ox evm EI Take me whit you oxevm EII Hyoa U oxevm
EIE Tsophox oxevm
EE Shamade JUevm EEI Sdamade JU oxevm
EEE Kollirna oxevm


KAVIOT HALKEE JOS MÄ HYPPÄÄN!

PVM Paikka Laji Luokka Sijoitus
30.5.08 Kisakeskus Zaa Kouluratsastus Helppo A 1/17
21.03.2009 Uskonpuute Esteratsastus 80cm 6/50
24.5.2009 Reeyah Ponies Kouluratsastus Vaativa B 1/28
29.05.2009 Louves Kouluratsastus Helppo A 2/46

EI LEIDEILLÄ OLE LIHAKSIA!

Valmentaja:
Valmennus...

JÄLKIPOLVET

Synt. Nimi Isä Omistaja
28.05.2009 Dés Torrent ox ZA Soft Plastic ox Caty

KAUNEUSHOITOA

»Asuu karsinassa numero 12
»Tarhaan numero 12 yksin, hikisenä tai märkänä ei tarhaan
»-8°C->toppaloimi, talliloimi talliin jos hikinen ratsastuksen jälkeen, sateella sadeloimi
»Ruokinta:
  • Aamulla heinää+ ½l väkirehuseosta
  • Päivällä heinää
  • Illalla heinää+ ½l kauraa