~~~~~~~~~~~~
Nameless Hero!
~~~~~~~~~~~~
Final Warble
~~~~~~~~~~~~
Rasim fa mellout ox
~~~~~~~~~~~~
Khathaya ox
~~~~~~~~~~~~
NAMELESS HERO! "RON"

3 vuotta - 18.08.2008
» Rotu, sukupuoli, ikä Holsteinori, (heti 3v, siitä eteenpäin VARL) 11.08.2009/6v.
» Väri, säkäkorkeus Kimo, 164cm
» Kasvattaja, omistaja Silence, Passion!, Caty
» Koulutustaso, painotus Ko:Int.II, Re:110cm, Me:90cm, Kouluratsastus
» Rekisterinumero VH-
» Hoitaja Otetaan


YLVÄS ORI

"Fanin alkaessa jo ikääntyä, hankin uuden kiiltäväkarvaisen kisahevosen. Ron on komea kouluhevonen, jonka kanssa valloitetaan maailma" If there's something you want... If it's those stars... Kuinka elegantisti Ron nostaakaan päänsä ja ryhdistäytyy huomatessaan tuttuja. Etäinen katse sen silmistä häviää nanosekunnissa ja se palaa tähän maailmaan. Säyseästi huippuhevonen Ron käy haan portille ja antaa ottaa itsensä kiinni. Ystävien seura haassa ei ole mitään verrattuna siihen, että on aika harjoitella. Harjoittelu parantaa taitoja. Taidot tekevät Ronista yhtä kirkkaan, kauniin tähden kouluhevosten maailmaan kuin sen upeat sukulaiset. Ron vaatii parasta kohtelua itselleen ja vastalahjaksi antaa kaikkensa kouluradalla. Legenda on syntynyt. Katsokaa kateellisina, se on saapunut tavallisten kuolevaisten keskuuteen.

Real life star, here! Kumisuka hieroo lihaksia niin mukavasti, että Ron venyttää voimakasta kaulaansa ja näyttää nauttivan todella paljon. Jos seinä on kosketusetäisyydellä, ori puskee sitä upealla päällään pitäen säihkysilmänsä suljettuina. Vaikka sen käytös on aina kohteliaan positiivista hoitamista ja hoitajaa kohtaan, omaksi rakkaaksi hoitajakseen se hyväksyy vain yhden ainoan ihmisen. Häntä ori kunnioittaa ja kuuntelee, saattaa hörähtääkin vaikka puhelias ei ole muuten. Vieraampien kanssa Ron näyttää tunteensa vain humisualla hieromisen ajan, sitten se taas muuttuu poissaolevaksi, kaukaisuuteen tuijottelevaksi patsaaksi. Oma hoitaja saa pojan pysymään hereillä koko ajan, vaikka toimisi ihan kuten kuka tahansa muukin. Ron on kehittänyt hassun tavan nyökytellä kun etujalkoja pitäisi siivota. Se nostaa jalkansa ja pitää niitä ylhäällä säyseästi, mutta sen pään liike ei lopu hetkeksikään. Yleensä tämä ei ole ketään haitannut, mutta tiukalla kiellolla saa orin lopettamaan hetkeksi aikaa, jos asia häiritsee. Takajalkojen siivouksen ajan poika on täysin rauhallinen. Ratsu poimii kuolaimet kämmenellä itse. Se pureskelee niitä hieman mietteliäänä kun remmejä kiinnitetään, mutta lopettaa kun suitset ovat kunnolla päässä. Siinä vaiheessa, kun satula nostetaan selkään, poika nostaa äkisti päänsä niin ylös kuin mahdollista ja seisoo tällä tavalla niin kauan, että satulavyö on kiristetty. Sitten kuuluu huokaisu ja Ron rentoutuu.

The melody... Koko suku, hieno upea suku on täynnä mahtavia suoritushevosia. Ronista on tullut hieno jatke suvulleen. Se tanssii kouluradalla kuin isänsä Barkensten parhaina vuosinaan tanssi. Tästä orista ei ole kuitenkaan tullut sillä tavalla liian herkkää ratsua kuin isästään. Päin vastoin, se on helppo, kevyt ja tottelevainen, kuin kaunis emänsä Adana. Muiden Passion! Warmbloods -kasvattejen tavoin Ron on erinomaisesti koulutettu ja oikeaoppisesti käsitelty. Sen kapasiteetti kouluradalla on korkealla. Intoa harjoitella löytyy. Lämmittelyn ajan tarmoa puhkuva Ron voi olla vaikeakin pidellä. Ensimmäiset tehtävät, joita sille treenin aikana annetaan, ovat helppoja, jotta se muistaisi olevansa vain hevonen, ei suinkaan lauman johtaja. Kun pomo muistuu hevosen mieleen, voi harjoittelu alkaa todenteolla. Ron osaa. Se nauttii siitä, kun saa tanssia radalla. Laukka vaihtuu, pohkeet menevät läpi ja hevonen taipuu. Orin pehmeiden askelten takia tallin tytöt ovat ottaneet tavakseen ratsastaa pojalla viikonloppuisin ilman satulaa maastossa tai raviradalla lujaakin vauhtia. Ron ei pistä pahakseen eikä myöskään pelkää tai murra jalkojaan. Sen mielestä on pelkästään hauskaa päästä pellolle laukkaamaan tai metsiin samoamaan. Raviradalla taas saa kiihdytellä sydämensä kyllyydestä ratsastaja selässään, ei tarvitse pelätä kiveen tai kuoppaan kompastumista. Joskus harjoittelumielessä hypätään myös esteitä. Vaikka hyppy on hieno, into harjoitella ei ole ollenkaan samaa luokkaa mitä kouluratsastuksen suhteen. Mitä turhaan pilaamaan orin jalkoja, se kun ei asiaa vielä ihan täysin hallitse.

Now I ask you to help me. Ronia ei oriksi uskoisi kun sitä taluttaa. Sillä ei ole kiire tammojen perään, syömään, hakaan tai minnekään muuallekaan. Se seuraa väliinpitämättömänä perässä vaikka sinne kamaluudestaan kuuluisaan kuljetuskoppiin. Jos taluttaja on Ronin lempi-ihminen, oma hoitaja, asia on toinen. Poika hörähtää tervehdykseksi, otettiin se sitten mistä tahansa. Sen sijaan että se kävelisi tylsänä perässä, se pitää seuraa ja kävelee vierellä vilkuillen taluttajaa.

For what we were born? Ensimmäinen voitto! Hyvä Ron! Toinen voitto. Hyvä. Kolmastoista voitto. Kahdeskymmenes voitto. Kakkossija! Hyi Ron, paha! Voitoista on tullut niin itsestäänselvyys, että suorittaminen alkaa olla ratsastajan puolesta mekaanista. Ron itse taas näyttää joka ikinen kerta nauttivan yhtä paljon. Aina se jaksaa nostaa päänsä ylös ja hirnahtaa kaikuvasti syvällä äänellään, esitellen taas uusinta sinivalkoista ruusukerttaan yleisölle. Oli sijoitus mikä hyvänsä, kyllä sitä kotona juhlitaan. Ei mitään kakkubileitä, mutta taputus mahtavan ratsun kaulalle ja muutama ylimääräinen porkkana iltakauroihin. Ron on sankari, oli se sitten ensimmäinen tai viimeinen luokassaan.

©Oresama

SUUREMMOINEN SUKU

I Barkensten Weich
holst. 162cm
KRJ-III, YLA2
II Ballersten PK
holst. 170cm
13 KRJ-sij
III Beckingstern PK
holst. 168cm, kuollut
KRJ-II
IIE Ballard SIN
holst. 173cm
6 KRJ-sij
KRJ-IV
IE Nelda's Colombina
holst.
1 KRJ-sij
IEI Schwartz Harlekin RW
holst. 160cm
KRJ-III, YLA3
IEE Scorpiosa SIN
holst.
E Adana FS
holst. 165cm
YLA2, MVA-sert
EI Bonaventure F
holst. 170cm
24 KRJ-sij.
EII Coubriozo PK
holst. 169cm
ERJ-II, YLA3, irtoSERT, JS
EIE Mary's Van Amelia
holst., kuollut
26 KRJ-rp
EE Vir MVA Ch Jeanné de Poemé
holst. 163cm
Vir MVA, Ch, 22 KRJ-sij
EEI RW Viscount
holst. 170cm, kuollut
6 KRJ-sij
EEE Laurentina E
holst. 164cm, kuollut
KTK-III, irtoSERT, JS, 5 KRJ-sij
KISAKONKARI

22.08.2008 - Int.II - 3/27
05.09.2008 - KRJ/Int.II - 1/14
14.09.2008 - KRJ/Int.I - 1/228
20.09.2008 - Int.II - 3/16
13.09.2008 - 100cm - 8/68
19.09.2008 - 110cm - 5/33
22.09.2008 - 110cm - 3/40
11.11.2008 - 100cm - 1/21
12.03.2009 - 150cm - 3/20
27.03.2009 - 130cm - 2/12

KOMEAN KUULUMISET

Ron saapui kotiin! 26. toukokuuta 2010
Nyt se tuli! Ron asteli pää pystyssä ja hirnui. Sillä oli kallis vohveliloimi ja paksut suoja. Siinä se asteli tyytyväisenä uuteen kotiin. Kunhan herra omii kotinsa, aloitetaan kova treeni ja kisaus!

Kouluvalmennus
Alkukäyntien ja -verryttelyn jälkeen aloitimme oikeat harjoitukset ja alkutunnista keskityimmekin apujen kuunteluun ja askellajeihin. Ron alkoi keskittyä heti hyvin sinuun kun otit ohjat käteen ja se kulki pehmeästi ja rentona. Ori kuunteli hyvin varsinkin pohkeita ja se kuunteli tarkasti pieniäkin apuja. Ravissa ori oli vähän turhan vauhdikas ja meno näytti enemmän epämääräiseltä juoksemiselta, mutta korjasit heti tilannetta kun pyysin. Pian Ron laukkasikin pyöreästi ja siististi peräänannossa käyttäen voimakkkaasti takajalkojaan ja valmentajana minulla oli oikein helppo työ kun korjattavaa ei löytynyt! Loppupuoliskon aikana treenailimme vähän laukanvaihtoja ja muutenkin laukkatyöskentelyä, joka tuntui olevan teille todella vahva aihe.

PIKKU RONIT

Synt. Nimi Isä Omistaja
- - - -

HOIDA HYVIN!

»Asuu Nellyardissa.
»Kokopäivätarhaus, hikisenä tai märkänä ei tarhaan
»Yoppaloimi pakkasilla, kovilla pakkasilla toppaloimi+fleeceloimi, talliloimi talliin jos hikinen/märkä, sateella sadeloimi, kylmällä sadesäällä sadeloimen alle fleeceloimi
»Ruokinta:
  • Aamulla heinää+ n.½l litistettyä kauraa, vitamiinivalmiste, kalkki, melassi, valkosipulijauhe lioitettuna
  • Aamupäivällä heinää reilusti, porkkanoita
  • Iltapäivällä heinää+ ½l litistettyä kauraa, porkkanoita
  • Iltapäivällä heinää+ n.½l litistettyä kauraa, vitamiinivalmiste, kalkki, melassi, valkosipulijauhe lioitettuna

  •